Upgrade problems
 
Notifications
Clear all

[Solved] Upgrade problems

17 Posts
6 Users
3 Reactions
1,144 Views
Posts: 43
Topic starter
(@mastercodefu)
Trusted Member
Joined: 8 years ago

Hi all,

Just tried to upgrade but getting  the below error. Any advise would be appreciated....

Could not load file or assembly 'Microsoft.Web.Infrastructure, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' or one of its dependencies. The located assembly's manifest definition does not match the assembly reference. (Exception from HRESULT: 0x80131040)

Craig

16 Replies
Posts: 43
Topic starter
(@mastercodefu)
Trusted Member
Joined: 8 years ago

[FileLoadException: Could not load file or assembly 'Microsoft.Web.Infrastructure, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' or one of its dependencies. The located assembly's manifest definition does not match the assembly reference. (Exception from HRESULT: 0x80131040)]
   System.Web.Optimization.PreApplicationStartCode.Start() +0

[InvalidOperationException: The pre-application start initialization method Start on type System.Web.Optimization.PreApplicationStartCode threw an exception with the following error message: Could not load file or assembly 'Microsoft.Web.Infrastructure, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' or one of its dependencies. The located assembly's manifest definition does not match the assembly reference. (Exception from HRESULT: 0x80131040).]
   System.Web.Compilation.BuildManager.InvokePreStartInitMethodsCore(ICollection`1 methods, Func`1 setHostingEnvironmentCultures) +890
   System.Web.Compilation.BuildManager.InvokePreStartInitMethods(ICollection`1 methods) +167
   System.Web.Compilation.BuildManager.CallPreStartInitMethods(String preStartInitListPath, Boolean& isRefAssemblyLoaded) +133
   System.Web.Compilation.BuildManager.ExecutePreAppStart() +178
   System.Web.Hosting.HostingEnvironment.Initialize(ApplicationManager appManager, IApplicationHost appHost, IConfigMapPathFactory configMapPathFactory, HostingEnvironmentParameters hostingParameters, PolicyLevel policyLevel, Exception appDomainCreationException) +746

[HttpException (0x80004005): The pre-application start initialization method Start on type System.Web.Optimization.PreApplicationStartCode threw an exception with the following error message: Could not load file or assembly 'Microsoft.Web.Infrastructure, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' or one of its dependencies. The located assembly's manifest definition does not match the assembly reference. (Exception from HRESULT: 0x80131040).]
   System.Web.HttpRuntime.FirstRequestInit(HttpContext context) +552
   System.Web.HttpRuntime.EnsureFirstRequestInit(HttpContext context) +122
   System.Web.HttpRuntime.ProcessRequestNotificationPrivate(IIS7WorkerRequest wr, HttpContext context) +737
Reply
Posts: 1456
Admin
(@trobinson)
Noble Member
Joined: 8 years ago

Hello,

 

Did you use the powershell script (found at https://solidcp.com/kb/update/solidcp-update-script-powershell/ ) to do the upgrade?

 

Do it via the installer is not supported due to web.config changes.

 

Regards,

 

 

Reply
Posts: 43
Topic starter
(@mastercodefu)
Trusted Member
Joined: 8 years ago

Hi Trevor, 

It was indeed.

Will i have to roll both server back or can I just rerun the upgrades using the installers you mentioned?

Regards

Craig

Reply
Posts: 1456
Admin
(@trobinson)
Noble Member
Joined: 8 years ago

Hey,

 

You will need to rerun the powershell script on the servers to make sure they are all upgraded. There is an option which will do all the server in one go so you don't need to run it on each one.

 

Regards,

 

Trevor

Reply
Page 1 / 2
Share: