Error executing 'CR...
 
Notifications
Clear all

Error executing 'CREATE_MAILBOX' task on 'admin' EXCHANGE

4 Posts
2 Users
0 Likes
497 Views
choffmeister
Posts: 95
Topic starter
(@choffmeister)
Trusted Member
Joined: 4 years ago

Hello, i have setup a new enviroment and add now the exchange to it.

Now when i want create the first mailbox i get following error

Error creating mailbox. See audit log for more details.

Server was unable to process request. ---> Error executing 'CREATE_MAILBOX' task on 'admin' EXCHANGE ---> Server was unable to process request. ---> Connecting to remote server mail.mywebsite.net failed with the following error message : [ClientAccessServer=SOLIDCP-MX-01,BackEndServer=,RequestId=a3643cb1-5c9f-4f0a-bc1f-97c9fec39d0c,TimeStamp=9/10/2019 8:53:27 AM] Access Denied For more information, see the about_Remote_Troubleshooting Help topic.

At the Audit log i have following :

00:00:00
Account Name: admin00000

00:00:00
Display Name: admin

00:00:00
Account Type: Mailbox

00:00:00
Org ID: 10

00:00:00
Org Name: bild.de

00:00:00
EXCHANGE_GET_EXCHANGE_MAILBOXPLAN

00:00:00
Server was unable to process request. ---> Connecting to remote server mail.mywebsite.net failed with the following error message : [ClientAccessServer=SOLIDCP-MX-01,BackEndServer=,RequestId=a3643cb1-5c9f-4f0a-bc1f-97c9fec39d0c,TimeStamp=9/10/2019 8:53:27 AM] Access Denied For more information, see the about_Remote_Troubleshooting Help topic.
at System.Web.Services.Protocols.SoapHttpClientProtocol.ReadResponse(SoapClientMessage message, WebResponse response, Stream responseStream, Boolean asyncCall)
at System.Web.Services.Protocols.SoapHttpClientProtocol.Invoke(String methodName, Object[] parameters)
at SolidCP.Providers.Exchange.ExchangeServer.CreateMailEnableUser(String upn, String organizationId, String organizationDistinguishedName, String securityGroup, String organizationDomain, ExchangeAccountType accountType, String mailboxDatabase, String offlineAddressBook, String addressBookPolicy, String accountName, Boolean enablePOP, Boolean enableIMAP, Boolean enableOWA, Boolean enableMAPI, Boolean enableActiveSync, Int64 issueWarningKB, Int64 prohibitSendKB, Int64 prohibitSendReceiveKB, Int32 keepDeletedItemsDays, Int32 maxRecipients, Int32 maxSendMessageSizeKB, Int32 maxReceiveMessageSizeKB, Boolean hideFromAddressBook, Boolean isConsumer, Boolean enabledLitigationHold, Int64 recoverabelItemsSpace, Int64 recoverabelItemsWarning)
at SolidCP.EnterpriseServer.ExchangeServerController.CreateMailbox(Int32 itemId, Int32 accountId, ExchangeAccountType accountType, String accountName, String displayName, String name, String domain, String password, Boolean sendSetupInstructions, String setupInstructionMailAddress, Int32 mailboxPlanId, Int32 archivedPlanId, String subscriberNumber, Boolean EnableArchiving)

i have running a split DNS and access the mail server with the same internal / external name  ( Create a DNS Record to resolve the external as intertnal name )
I have only problems when i create a mailbox, no issue with creating users or some other.

3 Replies
choffmeister
Posts: 95
Topic starter
(@choffmeister)
Trusted Member
Joined: 4 years ago

Solved the problem now self.

It helps following :

Internal URL must match the internal Exchange url and not the external one, that fix the problem.

For example External : https://mydomain.com/Powershell
and for internal : https:SRV-MX.mydomain.local/Powershell

Reply
Marco Tiggelaar
Posts: 1962
Admin
(@m-tiggelaar)
Noble Member
Joined: 7 years ago

That is correct, for external url to work you need to have external powershell priveledges (which atleast back when i was testing it was still bugged even if it was set exchange still provided access denied on remote urls).

It's why our guide recommends using the local fqdn of the server instead of any common url / cluster url etc.

Reply
choffmeister
Posts: 95
Topic starter
(@choffmeister)
Trusted Member
Joined: 4 years ago

Hello Marco, did I miss something? Since when do you have a manual? I think we've been waiting for years 😛
Unfortunately, it is so in your online video tutorials on much is not received and that it comes across wrong. In the Exchange video z.b. external url equal to internal url, public folder, etc.
This leads in the forum again and again to queries and confusions.
Ev. It would be helpful to make a new video and then also to address the issues. A little explanation would be nice and please turn off the horrible music in the videos.
Music in any video tutorials are absolutely unnecessary and annoy me again and again.

Reply
Share: